poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Świderki z ciasta francuskiego z kurczakiem

Bardzo proste danie. Kiedy na szybko nie ma pomysłu na obiad, a powinien on wyglądać pomysłowo. Albo kiedy nie chcemy po raz kolejny robić kotletów z kurczaka. Takie połączenie jest bardzo fajne, a zarazem proste i szybkie.



Składniki:
2 piersi z kurczaka
sól
pieprz
słodka papryka
arkusz ciasta francuskiego
jajko



Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w paski o grubości ok 1 cm. Przyprawić solą, pieprzem i papryką (oczywiście można użyć też innych przypraw). Ciasto francuskie pociąć w paski o szerokości ok 0,5 cm.
Każdy pasek kurczaka owinąć paskiem ciasta francuskiego dookoła (w spiralkę). Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec przez 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego!




2 komentarze:

  1. świetny pomysł.. na pewno w przyszłości wykorzystam :)....aż zrobiłam się głodna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł :-) na imprezę idealny :-)

    OdpowiedzUsuń

Podoba Ci się przepis? A może coś byś zmienił? Napisz!